EnergIQ is een (op)voedingsplatform van Scolarest

Woensdag 24 april is het "Stop Food Waste Day". Die dag letten we er extra op om geen voedsel te verspillen. Want wist je dat ongeveer een derde van het voedsel dat we thuis klaarmaken uiteindelijk weggegooid wordt? Tijd om hier verandering in te brengen. Zo kan jij helpen:

90% van het voedsel wordt weg gegooid

Kijk wat je eet

  1. Soms zijn je ogen groter dan je maag. Schep niet te veel op je bord en zorg ervoor dat je alles op krijgt. Als je dan nog honger hebt, kan je altijd bijnemen.
  2. Kies vaker voor een rijper stuk fruit. Ze zien er misschien niet superaantrekkelijk uit, maar dat compenseren ze ruimschoots met hun volle, sappige smaak.
Save The Food Day

Gooi geen voedsel weg

  1. Stel je ouders restjesdag voor, een dag waarbij alle restjes van de week opgegeten worden. Zo verspil je geen voedsel én is er weer extra plaats in de koelkast voor ander lekkers.
  2. Voedsel dat je niet meteen op krijgt, kan je altijd bewaren in de diepvries, zoals groenten en fruit. Niets zo lekker (en gezond) als een smoothie van bevroren vruchten tijdens een warme zomerdag!
  3. Heb je echt te veel eten over dat je nooit allemaal op krijgt? Nodig wat familie of vrienden uit! Ideaal om restjes weg te werken én een gezellige avond met iedereen rond de eettafel door te brengen.