EnergiQ is a dietary education platform

Wil je oude groenten uit het vergeethoekje halen? Met deze vijf toffe kook- en eetideetjes maak je ze weer hip en geliefd. Iedereen aan tafel!

Varieer op een klassieker

Varieer op een klassieker

Erwtjes en worteltjes. Bloemkool. Asperges. Wie kent zijn klassiekers niet. Maar als je nu die bloemkool eens vervangt door romanesco, paarse in plaats van oranje wortels klaarmaakt en winterasperges (salsifis) op tafel zet? Wedden dat je tot verrassende ontdekkingen komt?

Snacken maar!

Snacken maar!

Gezonde tussendoortjes zijn altijd lekker. Maar het moeten niet altijd worteltjes of komkommer zijn. Paarse wortels (oerpenen!) zijn net iets pittiger dan de oranje, maar bevatten evenveel gezonde stoffen.

Lunch lekker

Lunch lekker

Waarom geen slaatje van koolrabi, pastinaak, postelein en rode biet maken. Op het internet vind je recepten genoeg en maak je in een handomdraai een lunchpakket om van te smullen.

Smoothie time!

Smoothie time!

Neem een wortel, pastinaak en mango. Alles schillen, in stukjes snijden, water erbij, de blender in en… genieten maar. Kan het makkelijker?

Chille chips

Chille chips

Een originele aperitiefknabbel? Pastinaak, zoete aardappel, aardpeer… Schil ze in dunne plakjes en bak ze in de friteuse tot ze knapperig zijn. Heerlijk!

Nog meer tips? Ga eens naar de supermarkt of de groenteboer. Daar vind je tegenwoordig al heel wat vergeten groenten en doe je vast een pak inspiratie op.